Farmárik Gyümölcsszárító üzem
A gyümölcsök szárítással történő megőrzése az egyik legrégibb tartósítási módszer, amelynek gyökerei a korai őskorba nyúlnak vissza, amikor őseink elkezdték tartósítani a különböző bogyóféléket, majd később a gyümölcsöket. A konzervözön és a fagyasztók gyakori használata ellenére a szárított gyümölcsök fontos helyet töltenek be a vásárlói piacon, és eladásuk egyre inkább növekszik.
Mi is fenntartjuk a gyümölcssárítás hagyományos módszerét. A minőségi szárított termékek előállítása érdekében minőségi gyümölcsszárítókat alkalmazunk, amelyek biztosítják a gyümölcsszárítás legfontosabb folyamatát. A szárított anyag felszínén található nedvesség a gyümölcs körül áramló felmelegített levegőbe párolog el, majd belülről kiegyenlítődik, és újra elillan. Ezek a folyamatok annál gyorsabban mennek végbe, minél magasabb a környezeti hőmérséklet.
Természetesen, ebben az esetben a növényi szövetek áteresztőképessége és a felület nagysága is fontos szerepet játszik, ugyanis minél áteresztőbb a szövet, és minél nagyobb a felület, annál gyorsabb a szárítási folyamat. A gyümölcsszárítás legfontosabb feltételei tehát az áramló levegő és a hő. A szárítás során mindig arra törekszünk, hogy az egész folyamat gyors és egyenletes legyen. Fenntartjuk az optimális hőmérsékletet, amely a gyümölcs fajtájától függően változik, és a teljes folyamat során igyekszünk megőrizni a gyümölcsben lévő maximális tápanyagtartalmat.
SAJÁT TERMÉKEINK ELŐÁLLÍTÁSÁN KÍVÜL AZ ÖN ÁLTAL HOZOTT GYÜMÖLCSÖK SZÁRÍTÁSÁT IS VÁLLALJUK.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT KATTINTSON IDE