Pasztőrözés
Pasztőrözés
Pasztőrözés palackokban
Töltsük meg a tiszta üvegpalackokat gyümölcslével, zárjuk le lazán a fedelüket, majd helyezzük azokat a pasztőröző tartályába, töltsük fel a tartályt vízzel a kívánt szintig, és állítsuk be a pasztőröző hőmérsékletét 75 °C-ra, az időzítőjét pedig 25 percre. Amint a palackban lévő lé eléri a kívánt hőmérsékletet, az időzítő elkezd visszaszámolni. Amikor eléri a nullát, húzzuk be erősen a palackok fedelét, és vegyük ki óvatosan a palackokat a tartályból, majd hagyjuk azokat kihűlni. A pasztőrözőink körülbelül 13x 75 cl-es palackok befogadására alkalmasak, így a gyümölcslevek nagy tételben is könnyedén palackozhatók. Egy palack pasztőrözött lé eltarthatósága 1-2 év.
Itt találja pasztőröző kezdőkészletünket.
Itt találja pasztőröző üstjeink és tartozékaink teljes kínálatát.
A folytatáshoz kattintson a Palackozás-ra.
Pasztőrözés Bag-in-Box adagolókban - HOBY
Alternatív megoldásként, középtávú tárolás céljából, a gyümölcslé pasztőrözhető 5 és 10 literes bag-in-box adagolóinkban. A töltőállvány segítségével a zacskó megtölthető lével, és így előkészíthető a pasztőrözéshez. Egyszerre két 5 literes zacskó vagy egy 10 literes zacskó pasztőrözhető a fent leírt módon. A bag-in-box adagolók könnyen elférnek a hűtőszekrényben, így kiválóan alkalmasak azok számára, akik hűtött almalevet szeretnének fogyasztani. A bag-in-box adagolókba csomagolt pasztőrözött gyümölcslé eltarthatósága 6-12 hónap.
A folytatáshoz kattintson a Bag-in-Box adagolók töltése-re.
Itt találja a pasztőrözéshez alkalmas berendezéseink teljes kínálatát.