Hogyan készítsünk szörpöket
Hogyan készítsünk gyümölcsszörpöket
Az apró gyümölcsből készült ízletes szörpök egyetlen egyszerű eljárással készíthetők el gőzfacsaróink segítségével, amelyek a gyümölcs levét gőzzel vonják ki.
A gözzel történő FACSARÁS ideális a ribizli (fekete ribizli, piros ribizli és fehér ribizli), a kemény gyümölcsök, például a birsalma, valamint a bogyós gyümölcsök, például az áfonya, a málna, a szeder és a bodza esetében. A forró gőzzel történő kíméletes főzés fokozza a gyümölcsszörpök ízét.
A szörpök a fent említett gyümölcsökből cukorral párolva készülnek. Az eljárás egyszerű, gyors, és egyáltalán nem fáradságos, se nem piszkos. A gyümölcsöt és a cukrot helyezzük váltakozó rétegekben a pasztőröző kosárba, engedjük le a kezdeti levet a kifolyó csapon, majd öntsük vissza a gyümölcsre egyenletesen, hogy eloszlassuk benne a cukrot, ezután gőzöljük a szükséges ideig, szűrjük le a szörpöt forró palackokba, és zárjuk le azokat csavaros kupakkal. A gondos meleg palackozás korlátlan ideig megőrzi a szörpök minőségét, így a tél közepén is teljes mértékben élvezhetjük a nyár ízét.
Bármilyen fajta gyümölcsszörphöz használható, mind az egyéni fajtákhoz, mind a vegyes keverékekhez. Az igazán ízletes gyümölcsszörpök elkészítése érdekében fontos a cukor és a savak egyensúlyánák megőrzése.
Ajánljuk a következők kipróbálását:
A málna és a szilva külön párolva jó ízű.
Az alacsonyabb savtartalmú szeder és fehér eper ízletesebbek lehetnek, ha erőteljesebb ízű gyümölcsökkel keverjük, például ribizlivel, bodzával. Alternatív megoldásként ízlés szerint adhatunk hozzá egy adag citromsavat.
A piros ribizlit szörpök készítése esetében a legjobb más gyümölcsökkel, például málnával keverni, amely fantasztikus színt kölcsönöz és C-vitaminban gazdag.
Finn barátaink a rebarbarát eperrel vegyesen, az egrest szederrel, a főzőalmát pedig berkenyével vagy málnával használják.
Kattintson a Gőzfacsarók-ra, és tekintse meg a gőzzel működő gyümölcsfacsaró berendezéseink teljes kínálatát.