Gyümölcslé tárolása
A frissen készült gyümölcslé két-három napig tárolható a hűtőszekrényben. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a friss gyümölcslé természetes módon erjedni kezdjen.
A gyümölcslé hosszú távú tárolása
Fagyasztás
A gyümölcslevet üres gyümölcslétartályokba tölthetjük. Amint a gyümölcslé megfagyott, a csomagolás eltávolítható, és a fagyasztott gyümölcslé téglák könnyen tárolhatók a fagyasztóban. A gyümölcslé több hónapig is lefagyasztható anélkül, hogy észrevehető íz- vagy aromaveszteség érné.
Pasztőrözés
A pasztőrözött gyümölcslé a tárolási módtól függően 6 hónap és 2 év között tárolható. Az alapos pasztőrözés elpusztítja azokat a mikroorganizmusokat, amelyek a gyümölcslé megromlását okozhatják, miközben megőrzi annak frissességét és aromáját.
Rozsdamentes, úszófedeles acéltartályokban való tárolás
A Farmárik a gyümölcsössel rendelkező családok, kisebb gyümölcsösök, farmok, panziók tulajdonosai számára a pasztőrözött gyümölcsbor rozsdamentes, úszófedeles acéltartályokban való tárolását javasolja, kiküszöbölve így a gyümölcslevek palackokba vagy Bag-in-Box adagolókba történő csomagolásának költségeit.
A fent említett tartályokra vonatkozó kínálatunkat a Gyümölcsborok tárolására alkalmas tartályok-ra kattintva tekintheti meg.
A folytatáshoz kattintson a Pasztőrözés-re.